Wie ben ik?

Wieke

Behalve gek, gelukkig nog veel meer. Ik ben avontuurlijk ingesteld, hoewel ik een huismussendag ook heerlijk vind. Leuk, dat avontuurlijke, maar beland ik in enge situaties, dan mag ik graag gillen en ook heb ik hypochondrische neigingen. Verder heb ik hoogtevrees en ben ik nogal regelnichterig. Op het bemoeizieke af. Ik praat graag, maar ik luister ook graag. Alleen als het verhaal van de tegenpartij boeiend is. Is het saai, dan dwaal ik in gedachten heel ver weg. Mijn geheugen is mijn beste vriend. Daarin liggen zoveel verhalen en belevenissen opgeslagen die ik zelf de moeite van het tevoorschijn halen waard vind, dat ik me nooit verveel. Mijn lijfspreuk is gestolen van Ang Lee: “We need story telling, otherwise life goes on like the number Pi”. Daarom heeft mijn zoon (en webmaster) deze site voor mij gebouwd. Ik wil graag een podium voor verhalen en foto’s. Zonder verhaal is het leven saai. Ik vind het leuk om wat ik meemaak zó op te schrijven, dat het de verbeelding prikkelt, of tot nadenken stemt. Of je een glimlach bezorgt op een akelige dag. Jonathan Gottschall schreef: “The Storytelling Animal – How Stories Make Us Human”. Hij vindt het verhaal het mooiste communicatiemiddel. Dat ben ik met hem eens. Ik geloof in de kracht van een verhaal.

Kort CV

Geboren in Bloemendaal
Woonachtig in Katete, Eastern Province in Zambia

opleiding en loopbaan:

  • Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem, 1960-1966
  • Schoevers, cursus directiesecretaresse, 1966-1967
  • Secretaresse in Amsterdam, 1967-1970
  • Docente Engels in Amsterdam, 1971-1980
  • Columnist bij Libelle sinds 1992

Getrouwd met Rob Bleichrodt, drie kinderen en drie kleinkinderen.

Ambassadeur voor het Liliane Fonds